Αρχείο μηνός Σεπτέμβριος 2020

Δελτίο Τύπου – Νεαροί μεταφραστές στα σχολεία της ΕΕ — Η Επιτροπή ανοίγει τις εγγραφές για τον διαγωνισμό μετάφρασης του 2020

Σας ενημερώνουμε για τον διαγωνισμό μετάφρασης της Ευρωπαϊκής 
Επιτροπής στον οποίο καλούνται να συμμετέχουν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την ΕΕ. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ το ζεύγος γλωσσών στο οποίο θα διαγωνιστούν.
        Η προθεσμία της εγγραφής για τα σχολεία, που είναι το πρώτο 
από τα δύο στάδια της διαδικασίας, λήγει στις 20 Οκτωβρίου 2020 στις 
12.00 το μεσημέρι
.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Δελτίο Τύπου της Ευρωπαϊκής 
Επιτροπής.  

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ με θέμα «Οι αναβαθμίδες καλλιέργειας στην Ελλάδα: παλιά, τώρα, για πάντα»

Σας ενημερώνουμε οτι το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας του, και σε συνεργασία με το έργο LIFE TERRACESCAPE που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκηρύσσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Οι αναβαθμίδες καλλιέργειας στην Ελλάδα: παλιά, τώρα, για πάντα». Τα έργα των μαθητών/τριών κάθε σχολείου θα αποσταλούν ταχυδρομικά, ως ενιαία αποστολή από κάθε σχολείο, έως και 4 Δεκεμβρίου 2020 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Σκοπός του προτεινόμενου Διαγωνισμού είναι η απεικόνιση/αναπαράσταση του αναβαθμιδωμένου τοπίου, ενός από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία της Ελλάδας και ολόκληρης της Μεσογείου, με πολυποίκιλα οφέλη (περιβαλλοντικά, κοινωνικο-οικονομικά, πολιτισμικά), μέσα από τη ματιά των μαθητών και μαθητριών των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων.

Πατήστε εδώ για να δείτε την Προκήρυξη.