Αρχείο μηνός Μάρτιος 2020

Προτάσεις του ΚΕΣΥ Ηρακλείου για εξ’ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών

Το ΚΕΣΥ έχει δημιουργήσει φόρμα, στην οποία μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι οικογένειες που επιθυμούν να υποστηριχθούν στη διαχείριση ψυχοκοινωνικών αναγκών μαθητή από ψυχολόγο ή και κοινωνικό λειτουργό. Η παραπάνω φόρμα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΚΕΣΥ Ηρακλείου.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο του ΚΕΣΥ.

Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2020

Όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές. Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από την Δευτέρα 30 Μαρτίου ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 για όλους τους υποψηφίους. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία πρέπει να τηρηθεί από όλους τους υποψηφίους.

!!!!!! Σημαντική επισήμανση: Η αποστολή της Αίτησης – Δήλωσης σας να γίνει στο email του σχολείου: mail@8lyk-irakl.ira.sch.gr . Στο email αποστολής της Αίτησης-Δήλωσης να γράψετε το τμήμα Γενικής Παιδείας και προσανατολισμού ή την ένδειξη Απόφοιτος. Για κάθε απορία ή προβληματισμό σας να επικοινωνείτε με το σχολείο μέσω του παραπάνω email. Η διαδικασία καταχώρησης από το σχολείο θα γίνει έγκαιρα και έγκυρα όπως και τα προηγούμενα χρόνια, γιαυτό δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Το σχολείο στηρίζει την προσπάθειά σας γνωστικά, παιδαγωγικά και διαδικαστικά και σας εύχεται υγεία και επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο για τα ΓΕΛ με το νέο σύστημα.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο για τους απόφοιτους με το παλαιό σύστημα

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο για την υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

Δείτε το δελτίο τύπου του Υ.ΠΑΙ.Θ. σε αυτό το σύνδεσμο: https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/to-thema-exetaseis

Σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 θα λειτουργήσει στο σχολείο η Σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, αρχικά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης. Παρακαλούνται όλοι οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών του σχολείου μας να κατεβάσουν το αρχείο: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ για να ενημερωθούν και να ενημερώσουν τα παιδιά τους σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων αποκλειστικά για τον σκοπό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Διαδικασία υλοποίησης της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης

  1. Κάθε γονέας λαμβάνει στο Email του από το σχολείο ενημερωτικό μήνυμα με το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης, το όνομα του καθηγητή ή της καθηγήτριας, το μάθημα και ένα σύνδεσμο όπως αυτόν: https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/καθηγητής/καθηγήτρια
  2. Δέκα λεπτά πριν την έναρξη ο μαθητής ή η μαθήτρια «πατάει» στο σύνδεσμο και ακολουθεί τις οδηγίες για να συνδεθεί με την εικονική τάξη. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Κάθε παιδί πρέπει να συμπληρώσει το πραγματικό του όνομα στο παράθυρο που θα του το ζητήσει προκειμένου να γίνει δεκτό στο μάθημα.  
  3. Ο καθηγητής ή η καθηγήτρια ανοίγει την εικονική τάξη στην προβλεπόμενη ώρα, αποδέχεται τους μαθητές και τις μαθήτριες και αρχίζει το μάθημα.  

Πρόγραμμα μαθημάτων Σύγχρονης τηλεκπαίδευσης
Το πρόγραμμα των μαθημάτων Σύγχρονης τηλεκπαίδευσης του Σχολείου μας είναι αναρτημένο εδώ. Ο Σύνδεσμος κάθε καθηγητή ή καθηγήτριας θα αποστέλλεται με Email στους γονείς/κηδεμόνες πριν από το πρώτο του/της μάθημα και οι μαθητές/μαθήτριες θα τον χρησιμοποιούν για να συνδέονται με αυτόν κάθε φορά που θα έχουν μάθημα.

Σημαντική ανακοίνωση του 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/11-3-2020) σχετική με κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, συστήνεται από Τρίτη 17/03/2020 η επικοινωνία με το Σχολείο μας να γίνεται με ηλεκτρονική αλληλογραφία στο e-mail: mail@8lyk-irakl.ira.sch.gr, με φαξ στο 2810213586 ή τηλεφωνικά στο 2810213762.

Αν απαιτείται η φυσική σας παρουσία στο σχολείο θα σας κλείνουμε ραντεβού για να σας εξυπηρετήσουμε.

Προέχει η υγεία όλων μας.

Μένουμε σπίτι – Διατηρούμε την επικοινωνία μας.

Σας κοινοποούμε το ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο “Μένουμε σπίτι….Συνδε-Δεμένοι” του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που βρίσκεται στο σύνδεσμο: http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/pdf/menoumespitisyndedemenoi–psichologiki-stirixi-gia-oikogeneies.pdf

Το έντυπο περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό – Covid-19.

Ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο).

Σύνδεσμος εγγραφής εκπαιδευτικών: https://register.sch.gr/teachers/

Σύνδεσμος εγγραφής μαθητών/μαθητριών: https://register.sch.gr/students/

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα που περιέχουν τον τρόπο εγγραφής των εκπαιδευτικών και των μαθητών/μαθητριών και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Λίστα μαθημάτων Ασύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης

Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα αναρτημένα μαθήματα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους στις πλατφόρμες e-class και e-me. Η λίστα αυτή θα επικαιροποιείται συνέχεια.